פלודה – המרענן הרשמי של הקיץ

 

את הפלודהאני מכיר בשתי גירסאות.

הגירסה ההודית היא מין מילקשייק משודרג עשוי בכמה שכבות. בתחתית יש שכבה של מי ורדים, מעליה שכבה של זרעי כוסברה מונבטים, מעליה קולפי רך מעורבב עם נודלס ומעליה קולפי במצב צבירה יותר "גלידתי". מי שרוצה להתרשם, אני ממליץ על מסעדת מהראג׳ה ברחוב הרצל 87 ברמלה.

הגירסה הפרסית, "פלודה שיראזי", שלשמה התכנסנו, היא צנועה יותר. בגירסה הפרסית מדובר על מין ברד ממותק עם אטריות דקות, כנראה אטריות אורז, מתובל במי ורדים.

בתל אביב יש כמה מקומות שמוכרים פלודה שיראזי. עד כמה שזה ישמע מוזר לגבי מוצר כל כך בסיסי (מים-סוכר-אטריות), יש הבדלים ניכרים באיכות. אצל חלק זה מתוק עד זרא, אצל אחרים זה טובע במי ורדים. המקום המומלץ, מבחינתי, לצרוך פלודה מאוזן הוא אצל חוביאן ברחוב לוינסקי 38 בתל אביב (שוק לוינסקי). אפשר להוסיף לפלודה סירופ אדום (מיותר) או חמוץ (בסדר). אני מעדיף את הפלודה נא.

חוביאן זה, הוא בכלל חנות פיצוחים-תבלינים-פירות יבשים. את הפלודה הוא מחזיק רק בין שבועות לשמחת תורה. למה? ככה. אז תזדרזו. את הפלודה הבינוני אפשר לקבל במקומות שונים באלנבי במשך כל השנה, אבל עדיף לוותר.

את חוביאן אני מעדיף על מתחריו מכמה טעמים. בעיקר בגלל גישת ה"בלי חכמות" שלו. כל המחירים מוצגים בצורה מאירת עיניים, הוא לא מנסה להציג את הסחורה שלו כאילו היא אורגאנית, וכל התוצרת אצלו נקייה (כלומר – לא תגלו פתאום אפונה מעורבבת בשומשום שקניתם).

אם אתם כבר אצל חוביאן, אחרי שהתקררתם עם הפלודה קנו מהתאנים המיובשות. לא אלה הפחוסות המוכרות לנו, לכו על התאנים הקטנות (גודל של ענב גדול בערך), מיובש לגמרי ובצורה של תאנה. אפשר לקנות גם דובדבנים, שזיפים, חמוציות ושאר פירות מיובשים עם או בלי תוספת סוכר. מכניסים את הפירות לכלי, ממלאים אלכוהול לבחירתכם (וודקה, עארק וכו') עד כיסוי הפירות. מוכן אחרי שבועיים.

P1010029

P1010030P1010031

{lang: 'iw'}

4 Responses to “פלודה – המרענן הרשמי של הקיץ”

  1. רונן הגיב:

    יש לך איזה כתובת להשיג את זה בסביבה של טורנהיל?

    • המערכת הגיב:

      תבוא בעונת הפלודה, אני מזמין אותך לכוס על חשבוני ומאה גרם פיסטוקים.

  2. יעל הגיב:

    שמוליק אתה בטוח שזה עם מי ורדים?
    לפי מה שזכור לי לי זה מיץ שקדים

Leave a Reply

Subscribe without commenting